Pastinaak met Eend

Eendenborst met Cranberrysaus en Pastinaakcréme

Weer een lekker recept met eendenborst. Deze keer met een heerlijke cranberry saus. Geniet ervan!

2 personen, 90 minuten

Ingrediënten
1 eendenborstfilet
1 el sojaus
1 theelepel balsamicoazijn
1 el honing
1 uitje
25 gram koude roomboter
250 gram cranberries
½ pot wildfond
1 dl rode port
Peper & zout

Benodigdheden
Keukenmachine (blender)
Kookpan
“slagroom” spuit
Koekenpan
Aluminiumfolie
Zeef
Maatbeker

Voorbereiding
1. Snijd een ruitjespatroon in het vel van de eendenborst
2. Meng de honing, sojasaus en balsamico azijn door elkaar
3. Bestrijk de eendenborst met de dressing en laat dit 30 minuten intrekken
4. Snijd het uitje in kleine blokjes
5. Snijd de boter in kleine blokjes

Bereidingswijze
1. Verhit 1 blokje boter in de pan en bak het uitje
2. Voeg de cranberry’s, de fond en de port toe
3. Laat de cranberry’s ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken met de deksel op de pan
4. Schenk de saus door de zeef en bewaar de cranberry’s
5. Laat de saus ongeveer 10 minuutjes inkoken
6. Verwarm ondertussen de rest van de boter in de koekenpan
7. Bak de eendenborst filet ongeveer 5 minuten aan elke kant
8. Wikkel de eendenborst filet in de aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen
9. Verwarm de saus opnieuw en voeg de honing toe
10. Breng op smaak met peper en zout
11. Snijd de eendenborst in dunne plakken en giet de saus en de cranberry’s eroverheen

Tip: Als de saus iets te dun is voeg dan allesbinder toe
Voor de pastinaakcréme zie recept lamsbout op birgitkooktlekker.nl

Loading