Couscous met tonijn

Couscous met verse tonijn

Wat is er nou lekkerder dan verse tonijn! Ik had (tot nu toe) nog nooit couscous gemaakt en was erg benieuwd hoe dat nou precies moest. Ik kan je vertellen.. het is erg makkelijk en ontzettend lekker!Ik raad je dan ook zeker aan om dit gerecht te maken. Veel succes!

2 personen, 30 minuten

Ingrediënten
½ Citroen
200 gram couscous
2 el pijnboompitten
1 bosuitje
tomaat
50 gram rucola
1 avocado
250 ml groentenbouillon (van ½ tablet)
2 el olijfolie
15 gram peterselie
1 verse tonijnsteak (125 gram)

Benodigdheden
Blender of staafmixer

Voorbereiding
1. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit
2. Breng de bouillon met de helft van het citroenrasp aan de kook
3. Schenk dit over de couscous (blijf af en toe goed roeren)
4. Schil de avocado en snijd deze in lange plakken (snijd hem dus door over de lengte)
5. Besprenkel de avocado met citroensap (niet alles!)
6. Snijd de tomaat in kleine blokjes (verwijder hierbij de pitjes)
7. Snijd het bosuitje in kleine ringetjes
8. Bak de pijnboompitjes lichtbruin

9. Doe de peterselie, de rest van het citroensap, ½ el olijfolie, ½ el gewelde couscous, en 25 ml water in de blender
10. Mix dit allemaal door elkaar tot het een dressing is en breng op smaak met zout en peper

Bereidingswijze
1. Schep ⅓ van de dressing door de couscous
2. Meng de tomaat, pijnboompitten, bosuitje, rucola en ½ olijfolie door elkaar
3. Meng dit allemaal door de couscous
4. Grill de tonijn heel kort zodat hij mooi rosé van binnen is (ongeveer 1 minuut)
5. Verdeel de couscous over 2 borden
6. Leg op elk bord een aantal stukken tonijn en een aantal plakken avocado

Loading