Citroen Risotto met Parmaham

Citroenrisotto met Parmaham

Een heerlijk romig en fris gerecht. Het zoute van de Parmaham gaat heerlijk samen met de frisheid van de risotto. Het is snel gemaakt en daarom ook zeker de moeite waard om te proberen.

2 personen, 30 minuten

Ingrediënten
150 gram risotto
½ citroen
375 ml groentebouillon (van ½ tablet)
50 ml droge witte wijn
½ rode ui
2½ el mascarpone
6 plakken parmaham
8 cherrietomaatjes
3 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden
Ovenschaal
Kookpan

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit (bewaar dit in een bakje)
3. Snijd elk plakje Parmaham door de helft
4. Vet de ovenschaal in met olie en doe de tomaatjes hierin. Voeg peper en zout toe en zet deze in de oven voor 20 minuten
5. Verwarm de olie in de pan en fruit het uitje tot het glazig is
6. Schep de risottorijst erbij en roer ongeveer 2 minuten
7. Verwarm ondertussen de bouillon

Bereidingswijze
1. Schenk de wijn bij de risotto en roer tot het volledig is opgenomen
2. Schenk beetje bij beetje de bouillon bij de risotto
3. Als alle bouillon is opgenomen, roer de mascarpone, de citroensap en de citroenrasp door de risotto
4. Breng op smaak met peper en zout
5. Haal de tomaatjes uit de oven
6. Leg de risotto op het bord met ieder 6 stukken parmaham en de tomaatjes

Loading