Chocolademousse

Chocolademousse

Wat is een lekkerder dessert dan chocolademousse? Je kan mij er altijd voor wakker maken! Daarom is dit ook echt een gerecht die zeker op de website moest komen. Het is niet heel moeilijk maar je moet wel de stappen goed volgen. De reden waarom dit gerecht zo lang duurt is omdat hij een aantal uur op moet stijven in de koelkast.

2 personen, 3½ uur

Ingrediënten
100 gram pure chocolade
200 ml slagroom
20 gram suiker
16 gram eiwit
Witte chocolade voor schaafsel
Gemengd rood fruit

Benodigdheden
Kookpan
Garde
Rasp

Voorbereiding
1. Klop de slagroom op tot yoghurt dikte
2. Klopt het eiwit stijf en voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe
3. Smelt de chocolade op een zacht vuur tot het helemaal gesmolten is
4. Voeg de gesmolten chocola en het opgeklopte eiwit toe aan de room
5. Meng dit goed door elkaar
6. Schenk het chocolade mengsel in glaasjes (of laat het in de kom)
7. Dek deze af en laat een aantal uur (2½ – 3) opstijven in de koelkast

8. Haal de chocolademousse uit de koelkast
9. Rasp de witte chocolade en doe dat er bovenop
10. Leg er eventueel nog wat rood fruit bij

Eet smakelijk! Een gegarandeerd succes.

Zelf heb ik hier voor glaasjes gekozen maar het is ook leuk om er als bolletjes op een bordje te serveren. Leuk met rood fruit!

Loading