Chocolade Souffles

Chocolade Souffleetjes met Baileys

Wat is er lekkerder dan chocolade als dessert! Ik ben zelf niet erg dol op toetjes maar chocola gaat er eigenlijk altijd wel in. Dit is dan ook een erg lekker recept die je zeker uit moet proberen.
Ook als je niet zoveel tijd hebt.

2 personen, 30 minuten

Ingrediënten
75 gram chocolade
1,5 ei
25 gram poedersuiker
10 gram boter
1 el Baileys (of een andere likeur)

Benodigdheden
2 Ovenvaste schaaltjes/kopjes
Garde

Voorbereiding
1. Vet de ovenvaste schaaltjes/kopjes in met boter
2. Verwarm de oven voor op 200°C
3. Splits het eigeel van het eiwit

Bereidingswijze
1. Klop in een schone kom de eiwitten stijf
2. Klop de poedersuiker erdoorheen (lepel voor lepel)
3. Smelt de chocolade in een pannetje al roerend op een laag vuur
4. Neem het pannetje van het vuur zodra de chocolade bijna gesmolten is
5. Roer de likeur erdoorheen
6. Klop de eidooiers stuk voor stuk door de chocolade
7. Schenk de chocolade op het eiwit en “spatel” het luchtig door elkaar
8. Vul de kopjes met het chocolade mengsel
9. Zet de kopjes op het rooster in het midden van de oven
10. Bak de soufflees in 15 minuten gaar

Loading