Bietencarpaccio

Carpaccio van Rode Biet

Een simpel voorgerecht maar wel ontzettend lekker! Dit gerecht heeft een mooie presentatie en je zal zien dat zelfs de mensen die niet echt van rode bieten houden, dit wel erg lekker vinden. De combinatie van rode biet met geitenkaas is namelijk erg goed! Je kunt zelf beslissen of je voorgekookte bieten wilt nemen of dat je ze zelf kookt. Voor dit gerecht heb ik voorgekookte bieten gebruikt.

2 personen, 10 minuten

Ingrediënten
250 gram rode bieten (Ongeveer 9 plakken per persoon)
1 theelepel rodewijnazijn
1½ el olijfolie
1 theelepel grove mosterd
½ theelepel honing
Gemengde sla of rucola
20 gram geitenkaas (mag natuurlijk altijd meer)
Grof zeezout

Benodgidheden
Een vlijmscherp mes of kaasschaaf

Voorbereiding
1. Snijd de bieten in flinterdunne plakken met het mes of de kaasschaaf (Als de biet erg groot is vind ik zelf een kaasschaaf niet makkelijk en gebruik ik liever een mes)
2. Meng de rodewijnazijn, olijfolie, mosterd en honing door elkaar tot het een dressing is

Bereidingswijze
1. Leg de flinterdunne plakjes dakpansgewijs op een bord
2. Strooi er wat grof zeezout overheen
3. Leg een plukje sla in het midden van de carpaccio
4. Strooi de geitenkaas eroverheen
5. Besprenkel de sla met de dressing (eventueel ook over de bieten)

Loading