Bruschetta met Oesterzwammen

Bruschetta met Oesterzwammen en witte wijn

Weer een heerlijke bruschetta! Voor de lekkere wintermiddagen, met oesterzwammen en witte wijn.

10 bruschettas, 15 minuten

Ingrediënten
30 ml olijfolie extra vierge
15 gram roomboter
1 rode ui
150 gram oesterzwammen
1 teentje knoflook
30 ml droge witte wijn
10 plakken pain de boulogne stokbrood

Benodigdheden
Koekenpan
Grillpan/grillplaat

Voorbereiding
1. Snijd de oesterzwammen in kleiner stukken
2. Snijd het uitje in kleine blokjes
3. Hak de knoflook doormidden. Bewaar een helft voor later. Snijd de andere helft heel klein

Bereidingswijze
1. Verhit de helft van de boter in een koekenpan (middelhoog vuur)
2. Bak de paddenstoelen 1 á 2 minuten in de pan
3. Neem de pan van het vuur en bewaar de paddenstoelen apart in een bakje
4. Verhit de andere helft van de boter in de pan en bak het uitje met de helft van de fijngesneden knoflook tot ze goed zacht zijn
5. voeg de witte wijn toe en wacht tot deze is verdampt
6. Voeg nu de paddenstoelen erbij en houd deze warm
7. Verhit ondertussen de grillplaat en bestrijk het brood met olie aan beide kanten
8. Grill ze ongeveer 2 minuten (beide kanten)
9. Smeer het brood in met het resterende teentje knoflook
10. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper en schep deze op elk plakje brood

Loading