Bruschetta met Andijviecreme

Bruschetta met Andijvie en Rauwe ham

Op deze manier kun je allerlei soorten groenten lekker maken. De andijvie is heerlijk romig met een pittig smaakje door de mierikswortel. Het zoute van de ham erbij, is dan ook een heerlijke combinatie!

8 bruschetta’s, 15 minuten

Ingrediënten
150 gram andijvie (gewassen en gesneden)
1 kleine rode ui
1 el roomboter
1 el slagroom
8 sneetjes pain de boulogne
1 teentje knoflook
1½ el crème fraîche
mierikswortel puree
½ el olijfolie extra vierge
50 gram rauwe ham
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden
Grillplaat/grillpan
Grote pan

Voorbereiding
1. Verwarm de grillplaat voor
2. Snijd het uitje in kleine blokjes
3. Verwarm de boter in een grote pan

Bereidingswijze
1. Zodra de boter gesmolten is, voeg het uitje toe en bak deze zachtjes door
2. Voeg de andijvie toe en laat deze met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten smoren
3. Leg de broodjes op de grillplaat en grill deze tot ze een mooi streepje hebben en krokant zijn
4. Snijd de knoflook doormidden en bestrijk elk broodje licht met knoflook
5. Zodra de andijvie geslonken en zacht is voeg je de crème fraîche, slagroom en mierikswortel puree toe
6. Voeg peper en zout naar smaak toe
7. Leg op elk plakje stokbrood wat andijvie en een plakje rauwe ham
8. Besprenkel op het einde olijfolie over de bruschetta’s heen

Loading