Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met verse Croutons en Kaas

Deze bloemkoolsoep is een heerlijk winters gerecht. Heerlijk op een zondag middag met een goed glas rode wijn.

2 personen, 50 minuten

Ingrediënten
½ bloemkool
15 gram roomboter
1 el olijfolie
½ teen knoflook
½ prei
375 ml groente bouillon van 1 tablet
50 gram geraspte belegen kaas
150 ml slagroom
2 sneetjes brood zonder korst
Verse bieslook

Benodigdheden
Bakplaat bekleed met bakpapier
Blender
Knoflookpers
Grote kookpan

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes
3. Besprenkel het brood met olijfolie en wat peper en zout en leg deze op de bakplaat
4. Bak de croutons in ongeveer 5 minuten gaar
5. Snijd het uitje in kleine blokjes
6. Snijd de prei in dunne ringetjes
7. Snijd de bloemkool in roosjes(steeltjes eraf)

Bereidingswijze
1. Smelt de boter samen met ½ el olijfolie in de pan
2. Voeg het uitje, de knoflook en de prei toe
3. Smoor dit ongeveer 3 minuutjes tot de ui glazig is
4. Voeg de bloemkool en de bouillon toe
5. Laat de bloemkool in 20 minuten gaar worden
6. Als de soep iets afgekoeld is voeg dan de kaas, mosterd en de helft van de slagroom erdoor
7. Pureer de soep in de blender
8. Roer de rest van de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper
9. Schep de soep in diepe borden en strooi de croutons en bieslook eroverheen

Loading