Bloedsinasappel_met_karnemelk

Bloedsinaasappel-karnemelkmousse met compote van bloedsinaasappel

2 personen, 5 uur inclusief het opstijven

Dit gerecht komt van de website van Lindenhoff en dus niet helemaal zelf bedacht. Wel het e.e.a. aangepast :). Het is een heerlijk recept en zeker de moeite waard om te maken!

Ingrediënten
125 ml slagroom
125 ml karnemelk
3 bloedsinaasappels
¼ citroen
¼ vanillestokje , in de lengte gespleten
35 gram geleisuiker speciaal (voor halfzoete jam)
1,5 gelatineblaadjes
30 gram poedersuiker

Benodigdheden
Keukenmachine
Mixer/garde
2 kookpannen
Zeef
Rasp
Spatel
4 glazen

Voorbereiding
1. Snijd de boven en onderkant van 2 bloedsinaasappels af
2. Snijd van boven naar beneden (in stroken) alle schil van de sinaasappels.
3. Snijd de partjes los en vang het vocht op. Knijp het vocht uit het restant van de sinaasappels en bewaar al het sap in een pannetje
4. Doe de partjes in een apart bakje
5. Voeg het vanillestokje toe aan het sap en zet op het vuur. Laat het ongeveer 10 minuten op laag vuur trekken.

Bereidingswijze
6. Passeer het vocht door een zeef en bind het met de geleisuiker
7. Laat het kort nog even op het vuur binden maar zorg ervoor dat het niet kookt.
8. Voeg de partjes toe aan het mengsel en laat het afkoelen.
9. Laat ondertussen de gelatine in koud water weken.
10. Pers het sap van 1 bloedsinaasappel en de citroen en doe dit in een pannetje.
11. Verwarm het sap kort en laat hierin de gelatineblaadjes oplossen, haal daarna direct van het vuur en laat het afkoelen.
12. Klop de slagroom lobbig.
13. Meng de karnemelk en de poedersuiker, voeg daarna langzaam het volledig afgekoelde sap toe.
14. Rasp de schil van 1 bloedsinaasappel en voeg toe aan de karnemelk.
15. Voeg de slagroom toe aan de rest. Spatel de mousse goed door en verdeel deze over vier glazen.
16. Laat het 4 uur opstijven in de ijskast.
17. Schep vlak voor het serveren een klein beetje compote bovenop de mousse.

De overgebleven compote kan eventueel aan tafel nog door ieder zelf naar wens toegevoegd worden.

Loading