Stampotje van Bleekselderij

Stamppotje van Bleekselderij

Hoe maak je een stamppot nou lekker? Dat kan op heel veel manieren! In een stamppotje kun je ontzettend veel doen. Zelf had ik dit nog nooit gegeten maar ik wist zeker dat het lekker moest zijn. De amandelen in de stamppot zijn een absolute verrassing. Probeer het uit!

2 personen, 30 minuten

Ingrediënten
500 gram vastkokende aardappelen
½ struik bleekselderij (5 stengels)
50 ml halfvolle melk
12,5 gram boter
25 gram amandelen

Benodigdheden
Pureestamper
Eventueel een salade ring

Voorbereiding
1. Schil de aardappelen en snijd ze doormidden
2. Was de aardappelen
3. Snijd de bleekselderij in stukjes van 1 cm
4. Hak de amandelen fijn

Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen in water met zout naar smaak in ongeveer 20 minuten gaar
2. Kook de bleekselderij ongeveer 2 minuten in water met zout naar smaak
3. Giet de aardappelen af en doe weer terug in de pan
4. Voeg helft van de boter toe aan de aardappelen
5. Stamp de aardappelen tot puree met de stamper
6. Voeg de bleekselderij, de melk en de amandelen toe
7. Breng de puree op smaak met zout en peper

Tip voor het serveren: In plaats van gewoon op het bord te scheppen, gebruik een salade ring. Zet deze op het bord en doe daar de puree in. Haal de ring weg en je hebt een mooi rondje!

Loading