Basilicum Pannenkoekjes

Basilicum Pannenkoekjes met Avocadoboter

Dit is een heerlijk hapje voor tussendoor of als amuse. Basilicum en avocado is een lekkere combinatie en ze zijn erg makkelijk om te maken.

8 stuks, 15 minuten

Ingrediënten
15 gram bloem
15 gram zelfrijzend bakmeel
¼ ei
30 ml melk
1 eetlepel fijn gehakte basilicum
½(kleine) avocodo
15 gram roomboter (+ een beetje extra om te bakken)
1 theelepel citroensap
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden
Koekenpan

Voorbereiding
1. Meng de bloem en het zelfrijzend bakmeel in een kom
2. Klop het ei, de melk en de basilicum in een andere kom door elkaar
3. Voeg dit beetje bij beetje al kloppend aan de bloem toe tot er een glad beslag onstaat

4. Snijd de avocado open en haal de pit eruit
5. Lepel het “vlees” eruit en prak dit fijn
6. Klop de avocado, de boter, het citroensap, peper en zout glad

Bereidingswijze
1. Verhit de boter in de koekenpan
2. Schep met een theelepeltje het beslag in de pan
3. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin
4. Smeer de avocadoboter op de pannenkoekjes en garneer met verse basilicumblaadjes

Tip: Je kunt deze pannenkoekjes natuurlijk ook met andere kruiden maken. Het is maar net wat je lekker vind!

Loading