Aspergesoep

Romige Aspergesoep

Aspergesoep kan niet ontbreken in het aspergeseizoen. Deze soep is gemaakt van alleen witte asperges aangezien ik die zelf erg lekker vind in de aspergesoep. Een makkelijk recept voor een heerlijke soep!

Ingrediënten
500 gram asperges (+ schillen)
1 liter water met 1 groente bouillonblokje
50 gram roomboter
50 gram bloem
50 ml kookroom
50 ml droge witte wijn
½ ui
Peper en zout

Benodigdheden
Dunschiller
Blender
Zeef/vergiet
Pannen
Garde

Voorbereiding
1. Schil de asperges en snijd de kontjes eraf (schillen en kontjes bewaren)
2. Breng 1 liter water met bouillon aan de kook samen met de aspergeschillen en de kontjes
3. Laat dit ongeveer 30 minuten trekken
4. Snijd ondertussen het uitje in kleine blokjes
5. Snijd de asperges in klein stukjes
6. Zeef de bouillon en vang dit op in een andere pan

Bereidingswijze
1. Fruit het uitje (op een zacht vuur)
2. Voeg de aspergestukjes toe en laat dit zachtjes meebakken
3. Schenk de wijn eroverheen tot deze verdampt is
4. Voeg de bouillon toe en kook in ongeveer 10 minuten de asperges gaar
5. Maak ondertussen de roux door boter te smelten
6. Roer de bloem er doorheen met een garde
7. Voeg de bouillon hierbij en roer dit goed door
8. Laat de soep afkoelen en giet in de blender, pureer tot een gladde massa
9. Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe
10. Doe de soep terug in de pan en verwarm opnieuw

Loading