Witte Asperges met Boter

Asperges op klassieke wijze

Heerlijk! Zodra het asperge seizoen is begonnen kan ik niet wachten om ze in huis te halen. Het aller lekkerst met beenham, aardappels, ei en boterjus!

2 personen, 60 minuten

Ingrediënten
1 beenham
8 witte asperges
6 vastkokende aardappels (ik heb zelf roseval gebruikt)
50 gram roomboter
2 eieren
Peper en zout maar smaak

Benodigdheden
Ovenschaal
Koekenpan
1 grote kookpan voor de asperges
2 kookpannen
Dunschiller

Voorbereiding
1. Schil de asperges vanaf iets onder de kop
2. Snijd 3cm van de onderkant van de asperges af
3. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C
4. Smelt ongeveer 20 gram van de roomboter in de koekenpan en bak de beenham aan beiden kanten totdat deze rondom bruin is

bereidingswijze
1. Stop de beenham in de ovenschaal en bak deze 40 minuten in de oven
2. Zet de aardappels 10 minuten later op het vuur met ruim water en een snufje zout en kook deze gaar
3. Stop de asperges in een ruime pan met water en een snufje zout op middelhoog vuur
4. Zet het vuur uit zodra de asperges koken en laat ze nog 10 a 15 minuten staan met de deksel op de pan (tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges)
5. Zet het water op voor de eieren. Stop de eieren in de pan zodra het water kookt
6. Kook de eieren in 7 minuten gaar
7. Zet ondertussen een pan op laag vuur met de resterende roomboter, totdat deze mooi gesmolten is
8. Snijd d’r beenham in mooie plakken en leg alles op het bord
9. Giet de boterjus eroverheen

Geniet! En eetsmakelijk!

Loading