Ananasmousse

Ananasmousse met kaneel

Een fris en fruitig dessert. Zelf ben ik altijd meer van de chocolade maar ik vind deze ook erg lekker. Ananas met kaneel is een goede combinatie. Let wel op dat je niet te veel kaneel erin doet, dan wordt de smaak iets te heftig. Je kunt deze mousse op allerlei manieren presenteren. Ik vind het zelf mooi om het in een glas te serveren zodat je alles kunt zien. Dit gerecht duurt niet lang om te maken, maar vergeet niet dat het ongeveer 2 uur moet vriezen.

2 personen, 2 uur en 15 minuten

Ingrediënten
½ ananas (ongeveer 400 gram)
¼ theelepel kaneel
1 theelepel suiker
1 eiwit
1 mespuntje zout

Benodigdheden
Blender
Spatel

Voorbereiding
1. Maak de ananas schoon en snijd deze in stukken
2. Klop het eiwit stijf met het mespuntje zout

Bereidingswijze
1. Doe de stukken ananas met de suiker en kaneel in de blender
2. Mix de ananas fijn
3. spatel het eiwit door de ananas
4. Doe de mousse in een kom en zet deze 2 uur in de vriezer
5. Verdeel de mousse over de schaaltjes ( 5 minuten voordat je ze serveert)

Vergeet niet om elke 20 minuten even te roeren!
Leuk om mee te garneren is bijvoorbeeld rood fruit! Zelf heb ik framboosjes gebruikt.

Loading