Aardappel-knoflook soep

Aardappel-knoflook soep

Dit gerecht is eigenlijk ontstaan uit nieuwsgierigheid en honger tegelijk. Ik wilde iets maken en had alles nog in huis voor dit gerecht. Ik ben dol op aardappel dus ik dacht, laat ik het maar proberen. Ik moet zeggen dat het een heerlijk gerecht is! Ik raad wel aan om er geen hele grote kom van te nemen. Deze soep is lekkerder in kleine hoeveelheden.

Ruim 2 personen, 30 minuten

Ingrediënten
300 gram aardappelen
2 teentjes knoflook
500 ml groentenbouillon (van 1 tablet)
75 ml melk
1 el olijfolie
Peper & zout

benodigdheden
Blender of staafmixer
Kookpan

Voorbereiding
1. Schil de aardappelen
2. Snijd de aardappelen door de helft
3. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes

Bereidingswijze
1. Fruit de plakjes knoflook op een zacht vuur
2. Als de knoflook lichtbruin is, voeg de aardappelen en de bouillon toe
3. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten halfgaar
4. Doe alles in de blender (hou ongeveer 2 el kleine blokjes aardappel achter)
5. Als alles geblenderd is, stop het dan weer in de pan
6. Voeg de melk toe en verwarm nog even kort
7. Doe de soep in een kom en voeg de aardappelblokjes op het einde toe

Voeg peper en zout naar smaak toe. Pas echter wel op met het zout want bouillon is vanzichzelf ook al erg zout. Eet smakelijk!

Loading